Mercedes vervoegt BMW en Audi in Formule E

formule-e

Na Audi en BMW geeft nu ook Mercedes te kennen een fabrieksteam te sturen richting de Formule E. Waardoor de drie 'premiummerken' het nu ook buiten de leasewereld met elkaar uit kunnen vechten.

De Formule E-klasse met elektrische bolides wint aan een sneltempo populariteit. Gek genoeg niet door de spannende races of buitensporige performantie van de racewagens, wel omdat alle merken de raceklasse zien als een manier om hun elektrische vloot wat meer cachet te geven. Audi gaat het dit jaar nog doen, BMW trekt volgend jaar naar het kampioenschap en Mercedes... die geven te kennen zich vanaf 2019 te focussen op de Formule E.

Mercedes wint er trouwens geen doekjes om; 'De Formule E-klasse zal een manier zijn om de kracht van onze aantrekkelijke elektrische voertuigen te tonen en dienen om een emotionele draai te geven aan de EQ-modellen dankzij de motorsport en marketing erachter.' Als dat geen marketingpraat is, dan eten we onze eigen TED-lidkaart op.

Exit DTM

De plottwist aan heel dit verhaal? Mercedes stapt eind 2018 uit het DTM. Je weet wel de Duitse raceklasse die teerde op de rivaliteit tussen Audi, BMW en Mercedes. Het lijkt er dus op dat de merken stilaan hun focus verleggen richting de elektrische raceklasse. Wat Audi en BMW met DTM gaan doen is nog niet geweten. Misschien dat Opel terug deel kan nemen om haar GSi-badge wat te boosten?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws