Jawel: Porsche verlaat LMP1, trekt naar Formule E

porsche-exit-lmp1

De geruchten blijken dan toch waar te zijn, Porsche stopt eind 2017 met de LMP1-raceklasse. Wat nu? Formule E. Samen met Mercedes, Audi en BMW.

Dat het een onderlinge afspraak was, dat ligt tegenwoordig wat gevoelig, al is het frappant dat na Audi, Mercedes en BMW nu ook Porsche richting de Formule E trekt. Waardoor de elektrische raceklasse plots grote namen aan de deelnemerslijst toe kan voegen. Vanaf 2019 mag daar dus Porsche bij.

Exit LMP1

Het gevolg daarvan is dat Porsche zich vanaf seizoen 2018 terug trekt uit de LMP1-klasse van het World Endurance Kampioenschap van de FIA. Je weet wel, de 24u van Le Mans en co. De beweegreden is dezelfde als bij de andere Duitse merken; de elektrificatie van het gewone gamma extra in het daglicht zetten. Naast Formule E zal het sportwagenmerk nog wel zeer actief zijn in de GT-klasses van de FIA met benzineverbrandende 911's. Er zijn nog zekerheden in het leven.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 11:10
afbeelding van Quin

Triest nieuws voor WEC. LMP1-wagens zijn toch de voortrekkers van nieuwe technologie in de racerij, dus waarom daar niet blijven? Alle automerken zijn zo gefocust op elektrisch als enige alternatieve aandrijving dat andere pistes gewoon niet meer worden bekeken.

En financieel zal een Formula E-bolide bouwen niet veel goedkoper zijn dan een LMP1, zeker?

Formule E is zeker een aantrekkelijke klasse met goeie driver line-up en spannende races, maar het is niet het pure racen waar ik van hou. Geen classic circuits, fan boosts, car swaps (omdat de batterij het geen 50 minuten volhoudt), meh.

Dominique 16:53
afbeelding van Dominique

Inderdaad jammer. Na de uitstap van Audi, nu ook Porsche. Maar eigenlijk is het leuker om die LMP2 wagens (en GT's) te zien rijden in het WEC, dan die LMP1.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws