17-jarige knul gaat WRC rijden

kalle-rovanpera

Al moet hij een maandje voor z'n eerste wedstrijd nog zijn rijbewijs halen. Wat, is Kalle Rovanpera van Finse komaf? Dat verklaart meteen alles...

Finnen en rally's, het gaat hand in hand zoals België en overheidspostjes. Het land uit het noorden van Europa heeft een nieuw rallytalent uitgespuugd. Kalle Rovanpera heet hij, geboren in 2000 maar al sinds zijn elfde rijdt hij over sneeuwvlaktes en ijspistes met rallywagens. Dat zorgde er alvast voor dat de jonge Fin werd opgepikt door Red Bull waardoor hij ondertussen al deelneemt aan de rally van Finland-Letland met een Skoda Fabia R5 en aan die van Italië met een Peugeot Sport T16 R5. Jep, op z'n zestien jaar.

Dit najaar wordt de jonge atleet echter 17, waardoor hij zijn rijbewijs kan halen en de deuren voor het wereld rallykampioenschap openen. En de jongens van Ford M-Sport staan te springen om Kalle toe te voegen aan hun coureurslijst. Waardoor de kans reëel is dat hij dit jaar met de Fiesta R5 deel zal nemen aan verschillende etappes. Nog steeds in de R-Klasse dus maar het zou ons niet verbazen als Kalle Rovanpera nog een paar keer opduikt in het nieuws.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 09:15
afbeelding van Quin

'Geboren in 2000', daar keert m'n eighties-maag van om :-D

Techno Patat 22:44
afbeelding van Techno Patat

Zot hé? Ikzelf ben van '90 en heb sedert begin dit jaar m'n eerste winkelmeiske in dienst die van 2001 geboren is. Gsm's zonder kleurenscherm en zonder touch screen is hun bijvoorbeeld echt vreemd :o! Dedju dedju als ge u ooit wilt beginnen oud voelen :D...

JelleDr 13:28
afbeelding van JelleDr

2001 ??? Wtf toen zat ik nog op Masters of Hardcore Zaandam. Becoming Old. 't Leven vliegt voorbij aan een tempo waar Bugatti's, U tegen zeggen!

You go Rovanpera! Gas met die zooi! Goodluck

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws