Lamborghini laat Huracan Super Trofeo EVO-lueren

lamborghini-huracan-super-trofeo-evo_01

De bezielers van Pokémon zouden fier zijn op Lamborghini, want het Italiaanse merkt onthult vandaag een evolutie op haar Huracan Super Trofeo-racewagen. Die heet niet toevallig de Super Trofeo Evo en drijft het spoilerwerk nog wat op.

Lamborghini heeft een eigen raceklasse neergepoot voor de Huracán Super Trofeo. Alleen moet je tegenwoordig klanten (lees: racers met diepe zakken) een reden geven om jaarlijks honderdduizenden euro's te pompen in de raceserie. Daarom komt het Italiaanse merk met een opgewaardeerde versie van de racewagen. Die door het leven mag gaan als Super Trofeo Evo. Soms kan het simpel zijn.

lamborghini-huracan-super-trofeo-evo

Mechanisch blijf het grotendeels bij het oude. Een achterwielaangedreven set-up met een 620 pk sterke V10 zorgt nog steeds voor de prestaties. Herwerkte spoilers moeten er dan weer voor zorgen dat de racewagen stabieler door de bochten gaat. Vooral de vin in de lengte achteraan moet daar voor zorgen. Herwerkte bumpers zorgen dan weer voor een betere koeling voor de tiencilinder. Daarnaast doet ook de katalysator beter zijn werk, kwestie van het groene VAG-imago even door te laten schemeren. Vergis je echter niet, want op het einde van de dag is dit een bloedserieuze racemachine. En zo zien we onze Lambo's graag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws