Fernando Alonso rijdt met Toyota de 24 uur van Le Mans

fernando_alonso_toyota_le_mans_3

De kogel is door de kerk. De tweevoudige wereldkampioen F1 gaat nu ook zijn kans wagen in het Wereldkampioenschap Endurance Racing (WEC) achter het stuur van de 1.000 pk sterke Toyota TS050 Hybrid.

Er gingen al langer geruchten dat de Spanjaard dit jaar WEC zou rijden bij het LMP1-team van Toyota, maar dat werd vandaag dus officieel. Alonso hoopt ermee de 'Tripple Crown' te kunnen behalen. Zijde de overwinning in de Grote Prijs van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 waar de Spanjaard ook dit jaar weer aan de start komt. Het is immers van wijlen Graham Hill geleden dat een rijder daar nog in geslaagd is. Tevens de enige coureur die de befaamde Tripple wist te behalen.

fernando_alonso_toyota_le_mans

Om zijn kansen te maximaliseren zal Alonso bovendien de volledige WEC-kalender rijden met uitzondering van de WEC-race in Fuji, Japan, omdat deze samenvalt met de Grote Prijs van Texas en zijn F1-verplichtingen nog steeds absolute voorrang krijgen. Alonso treft in het team van Toyota enkele gevestigde waarden zoals Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima, en Anthony Davidson die de rol van reserve- en testrijder voor zicht neemt.

Zelf zei Alonso er nog het volgende over: “I am very excited to participate in the Le Mans 24 Hours for the first time. It is a race which I have followed closely for a long time and it has always been an ambition of mine to participate. Endurance racing is a different discipline compared to single-seaters and it will be an interesting challenge. I am looking forward to working together with, and learning from, Sébastien and Kazuki, who are both very experienced endurance drivers. It will be a learning curve for me but I am ready for this challenge and I can’t wait to get started."

fernando_alonso_toyota_le_mans

Afgelopen weekend racete Alonso nog met Lando Norris in de 24 uur van Daytona waar hij, na heel wat technische problemen, uiteindelijk als 38e over de streep kwam.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 2 reacties

Tags

WEC

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 13:31
afbeelding van Quin

Laten we hopen dat ie dit keer bespaard blijft van technische problemen, want hij trekt ze precies aan.

Maar wel goeie zaak dat dit mogelijk is voor F1-rijders. Hopelijk wordt dit een trend en wagen andere F1-rijders zich ook aan andere raceklasses.

Techno Patat 20:20
afbeelding van Techno Patat

Ik denk dat dat ook wat met z’n frustratie te maken heeft. Als ik gefrustreerder ben ga ik ook iets ruwer om met materiaal en pers ik er ook net dat beetje meer uit. Ik zeg niet dat hij alles kapot rijdt maar het zal niet helpen allesinds dat het in z’n vingers jeukt tot en met om te winnen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws