Ford Fiesta Sprint Cup: instapracen!

ford-fiesta-sprint-cup-2018

Pokkeduur, de racerij? Nou, de drijvende krachten achter de Ford Fiesta Sprint Cup proberen hier een stokje voor te steken door een betaalbare merkencup te lanceren in België. Met omgebouwde Fiesta's in de hoofdrol.

Elke zondag de snelste rondetijden neerzetten op het kartingscircuit om de hoek is dan wel aardig, de opstap van kart naar racewagen is vaak - financieel - zeer heftig. België heeft nood aan meer betaalbare raceklassen. Na de SRX Cup van SsangYong poogt de Ford Fiesta Sprint Cup hier nu op in te spelen. Met een betaalbare racewagen en al even betaalbare inschrijfgelden.

Scheurijzer

Moest de naam van de merkencup het je nog niet prijs hebben gegeven; in de Ford Fiesta Sprint Cup zal er deur aan deur geracet worden met Fiesta's. Geprepareerde Fiesta's om exact te zijn. Als basis wordt de ST Line-uitvoering gebruikt met de 1-liter Ecoboost aan boord. Na de ombouw staat er een Fiesta aan de startlijn met zo'n 150 pk, 950 kilogram aan de haak, slickbanden, opgewaardeerde ophanging en een rolkooi. Een leutig scheurijzer dus.

Het zal dan ook serieus wat duiten kosten? Nou, valt goed mee. Voor de wagen zelf vraagt de cup 23.000 euro (er bestaat zelfs een leaseformule), inschrijven voor een raceseizoen kost je 5.000 euro. Dat seizoen bestaat dan uit 5 racedagen op circuits zoals Zolder (2x), Mettet, Spa en Assen. Verder maakt het team gewag van democratische prijzen voor ongeveer alles, van de overals die je moet kopen tot de VIP-catering. Al maak je de dingen zo duur als je zelf wil natuurlijk. 20 teams verwacht de Ford Fiesta Sprint Cup te trekken voor het seizoen van 2018. Op 30 juni/ 1 juli vindt de eerste race plaats, tijdens de Superprix Zolder.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws