Cupra e-Racer: Elektrische tourwagen

cupra-e-racer-concept-2018_01

Bij Seat hebben ze een serieus goed marketingplan uitgewerkt om submerk Cupra te lanceren. Want buiten een badge sportieve modellen is er ook plaats voor al een blik op de toekomst. In de vorm van deze e-Racer, een 670 pk sterke Leon op elektrokracht. Straatlegaal mag je 'm ook heus maken hoor, Seat.

Cupra is voortaan een losstaand merk binnen de Volkswagen Group. En net zoals Abarth bij Fiat zal Cupra zich bezig houden met een 'versportieven' van reguliere Seats. Eigenlijk zoals vroeger dus maar voortaan met een Cupra-badge voor en achter. We kregen al de Cupra Ateca en een op til staande Cupra Ibiza, nu is er ook nog plaats voor een experimentele concept; een raceversie van de Leon met een elektrische aandrijving.

cupra-e-racer-concept-2018

Cupra noemt 'm alvast de e-Racer en onderhuids verbergt de eerste volledige elektrische tourwagen een systeemvermogen van maximaal 670 pk. Die kracht puurt de elektromotor uit een batterijpack van 65 kWh. Tegenover de reguliere Leon TCR die deelneemt in tourwagenseries legt de e-Racer 300 extra kilo's in de schaal. Cupra plant te blijven testen met deze concept tot er ergens plaats is om 'm in te zetten - lees: tot de FIA een elektrische tourwagenserie start.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws