Cupra neemt heft in eigen handen: start lekker zelf E TCR Series

cupra-e-racer_e-tcr

Wat je moet doen als je een elektrische touringracer vanachter in je garage hebt staan? Een eigen raceklasse uit de grond stampen tiens! Cupra doet het met de e-Racer en richt de E TCR Series op die vanaf 2019 over de circuits moet gaan zoemen. En ja, andere merken mogen mee komen spelen.

Nog maar net het Seat-nest uitgevlogen en het Cupra-merk heeft al wilde plannen. Niet enkel met performante wagens voor op de openbare weg, ook in de racerij moet Cupra een begrip worden. Dat de Leon die mee knalt in het TCR-kampioenschap de Cupra-logo's zou krijgen was geen verrassing maar dat Cupra een elektrische raceklasse uit de grond zal stampen, dat is andere koek.

Het is een manier om te tonen wat de Spanjaarden in hun mars hebben én uiteraard een manier om de e-Racer nog wat extra in de spotlight te zetten. Dat is in feite een elektrische raceversie van de Leon met 670 pk en een batterijpack van 65 kWh. Met die wagen zal Cupra dit jaar nog deelnemen aan enkele reguliere TCR-wedstrijden - om 'm te finetunen - in 2019 zal hij deelnemen in een nieuwe raceklasse, de E TCR Series. Hopelijk niet alleen, want Seat, sorry, Cupra doet een warme oproep richting andere merken om een elektrische inzending in te sturen. Zou de Jaguar I-Pace Trophy welkom zijn?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws