Met dit beest gaat VW Pikes Peak beklimmen

volkswagen-pikes-peak-teaser-2018

Dertig jaar lang stuurde Volkswagen haar kat naar het Pikes Peak-evenement in de VS, dit jaar sturen ze net iets anders. Of deze I.D. R Pikes Peak moet heel de weg naar boven miauwen...

Zondag 24 juni staat met stip in de agenda bij fans van mythische heuvelklimwedstrijden (Hill Climb klinkt toch zo veel beter...). Reden? De Pikes Peak International Hill Climb, één van de meest moeilijke racewedstrijden ter wereld. En heb je iets met Volkswagen dan wordt het feestje dat weekend nog net iets groter. Want jawel, na dertig jaar afwezigheid - met een twin-motor Golf GTI trouwens - is het Duitse merk terug van de partij.

volkswagen-id-r-pikes-peak

Daarbij geen omgebouwde moderne Golf GTI, wel een racebeest dat van nul werd ontwikkeld en de bloedlijn tussen de R-wagens en de I.D.-familie van Volkswagen wat harder moet verstrengelen. Daardoor dus met vierwielaandrijving én een elektrische aandrijving uiteraard. Verdere technische details geeft VW nog niet vrij, zelfs de afbeeldingen zijn nog van digitale aard. Wat ze wel duidelijk maken is dat ze azen op het record in de Electric Prototype-klasse. Daar heeft nu nog Rhys Millen het kroontje met zijn zelfgebouwde e0 PP100, een elektrische beul met 1.500 pk en 2.520 Nm koppel.

Tuimelt de I.D. R Pikes Peak niet de berg af tijdens de beklimming, dan zijn we vrijwel zeker dat het record zal sneuvelen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws