Mercedes-AMG GT R is nieuwe Safety Car in Formule-1

2018-mercedes-amg-gt-r-formula-1-safety-car-2

In één klap ook ineens de meest krachtige Safety Car die we ooit hebben gezien.

Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van de Formule-1 van start in het Australische Melbourne. De koningsklasse krijgt eveneens een nieuwe Safety Car voor moest het ergens mislopen. Hun oog is gevallen op de nieuwe Mercedes-AMG GT R met zijn biturbo 4.0-liter V8 waar ze 577 paarden uit puren. De AMG GT R vult een rijke lijn van AMG-modellen aan die al 23 jaar dienst doen in de Formule-1 en waarvan de C36 AMG in 1996 het startschot gaf.

2018-mercedes-amg-gt-r-formule-1-safety-car

Voor Bernd Mayländer, de chauffeur van de Safety Car, is dit alvast een upgrade tegenover zijn vorige bedrijfswagen, de Mercedes-AMG GT S die sinds 2015 in dienst was. De AMG GT R krijgt een optionele track package waar er onder andere keramische remmen zijn in terug te vinden. Bovenop de wagen komt er een schijnwerper op een carbon roof scoop die in een windtunnel getest is om de beste aerodynamica te kunnen bieden. Buiten deze wijziging krijgt AMG GT R ook een Safety Car-uiterlijk over zich heen gegoten en binnenin zijn er 2 iPads aanwezig om één de race zelf live te kunnen volgen en twee een actuele map met alle wagens en hun ronde tijden.

2018-mercedes-amg-gt-r-formule-1-safety-car

Het is niet de enigste AMG die terug te vinden is op het circuit. Ook zal er een ambulance zijn onder de vorm van een Mercedes-AMG C63 S, al kunnen we dat ding beter een mug noemen. In deze stationwagen vinden we Alan van der Merwe, autocoureur, en dokter Ian Roberts. Verder is er nog ruimte genoeg in de wagen voor een defibrillator en andere goodies om levens te redden.

2018-mercedes-amg-gt-r-en-c63-s-formule-1
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws