Porsche zet record op Spa-Francorchamps, laat F1-wagens in het stof bijten

porsche-919-evo-spa-record_01

Vandaag heeft Porsche zichzelf eens fier op de borst geklopt. Want met een 919 Hybrid Evo reed het een snellere tijd bij elkaar op het circuit van Francorchamps dan een F1 wagen ooit neer wist te zetten. Kan best tellen, qua prestatie.

Focussen automerken maar al te graag op het Nurburgringcircuit om laptijden neer te zetten, dan trok Porsche op 9 april 2018 (vandaag dus) richting Spa-Francorchamps met een doel. Dat doel? De beentjes strekken van de 919 Hybrid EVO om af te tasten hoe snel de lange-afstandsracer nu echt is. Iets dat Porsche nooit in race-realiteit zal kunnen uitvoeren, want het merk trok zich, net zoals Audi, in 2017 plots terug uit het WEC-kampioenschap.

porsche-919-evo-spa-record_02

Een beslissing die alles met dieselgate en de gevolgen in de Duitse auto-industrie heeft te maken. Want geloof het of niet, het merk was vlak voor de beslissing al klaar met de 919 EVO, de auto die het merk dit jaar in ging zetten. Enfin, terug naar Spa, waar 34-jarige Zwitser Neel Jani achter het stuur mocht kruipen vandaag. Zijn snelste rondetijd? 1:41.770. Net geen seconde sneller dan 1:42.553, de snelste F1-tijd die ooit neer werd gezet en op het palmares van Lewis Hamilton stond.

Waardoor, jawel, deze 919 EVO waar Porsche nooit iets mee zal doen sneller is dan de huidige F1-wagens. Dringend tijd voor F1 dan? Niet helemaal. Wel zal Porsche zich gaan focussen op de Formule E (je weet wel, die elektrische variant) en klantenondersteuning voor de GT-kampioenschappen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie