Ongezien: Citroën haalt team uit WRC wegens te veel brokken

kris-meeke-wrc

Citroën heeft besloten Kris Meeke en copiloot Paul Nagle van het WRC-team te halen voor de rest van het seizoen. Oorzaak? 'Een excessief hoog aantal crashes'. Vrijwel ongezien in het land van WRC.

Samen met Craig Breen is Kris Meeke de coureur waar Citroën haar WRC-geld op heeft gezet dit seizoen. Alleen komt dat seizoen voor Meeke al ten einde, want na de laatste manche in Portugal - met wederom een crash - heeft Citroën besloten het kampioenschap vroegtijdig te beëindigen voor Meeke en copiloot Nagle. De Brit zou er zo'n zootje van hebben gemaakt dat Citroën geen ander uitweg meer zag.

Het officieel statement leest dan ook dat 'veiligheidsoverwegingen' aan de basis liggen van de beslissing. "Door een uitzonderlijk hoog aantal crashes, waarvan sommigen zeer zwaar waren en serieuze consequenties konden hebben voor het team en gezien de genomen risico's niet goed vallen te praten door de eigenheid van de sport heeft Citroën Racing WRT besloten de deelname van Kris Meeke en Paul Nagle aan het 2018 WRC te termineren."

Citroën zal spoedig de line-up voor de rest van het seizoen vrijgeven. Zo zit zelfs Sébastien Loeb nog in de portefeuille van het merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Fred 15:58
afbeelding van Fred

Was te denken,zat er aan te komen...goede piloot...niet in te toomen soms,jammer wel spetakelman...kwa rijstijl..maar zeer dure wagens stuk maken...teveel....jammer..

suskewiet 09:36
afbeelding van suskewiet

ja, goede beslissing, stop het te dure brokkenmaken en misschien komt er dan budget vrij om die nieuwe C3 VTS te ontwikkelen en op de markt te brengen ?

kris 17:49
afbeelding van kris

na Colin Mcrash nu Kris meekt brokken

Bjorn Willaert 12:33
afbeelding van Bjorn Willaert

Ik begrijp de reactie van Citroën, het is een team met beperkte middelen en als je een piloot hebt die vaak wagens compleet in de vernieling rijdt, kost die te veel. Tegelijk zetten ze wel de enige piloot buiten die het laatste jaar nog kon winnen... Jammer voor Meeke, want met zijn leeftijd gaat ie wss geen nieuw team meer vinden op het hoogste niveau.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws