BMW wil de felste hebben

bmw-m8-gte-lights

Audi mag ze dan wel net de loef hebben afgestoken met de commercialisatie van laserlichten, BMW pretendeert nu de felste lichten mee te nemen naar de 24 uur van Le Mans. Die lichten zullen dienst doen op de M8 GTE.

Een primeurtje voor BMW, want voor het eerst in heel het bestaan van BMW Motorsport werden er lichten ontwikkeld specifiek voor de racerij, geen grap. Tot nog toe werden lichten geplukt van straatlegale modellen en intern minder zwaar gemaakt. De lichten die BMW op haar M8 GTE steekt voor de 24 uur van Le Mans kwamen net iets anders tot stand. Het voordeel daarvan? Ze konden geoptimaliseerd worden voor de donkere uren van het circuit de la Sarthe. Zowel op intensiteit als op koeling.

Hoe ze verschillen met de lichten op je 116i? Om te beginnen staan de grootlichten altijd aan en worden ze enkel verzwakt om andere auto's te flitsen (dat zou nog eens een optie zijn voor productie-BMW's). In de pitlane worden de lichten automatisch gedimd (via de pitlane-limiter) om zo te zorgen dat de pitcrew niet verblind wordt. De lichten zelf bestaan uit - per unit - zes krachtige LED-elementen van Osrom.

Hoe fel, fel nu juist fel is, daar hebben we geen antwoord op. Dus als BMW zegt dat ze over de felste lichten in de GTE-klasse beschikken, dan zullen we maar volgen zeker?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie