MR500X is Fiat 500X in rallytrim

fiat-mr500x-r4-team-milano-racing-2018_01

Het Franse R4-rallykampioenschap krijgt er weer wat kleur bij, want de jongens van Team Milano Racing kozen een Fiat 500X als basis voor hun rally-inzending. Zonder twijfel het buitenbeentje in zijn klasse.

Een Peugeot 208, Renault Clio of een Toyota Yaris, daar denk je aan als je het over het R4-rallykampioenschap hebt. Een 500X, die zie je eerder aan de lokale kledingwinkel staan. Het team achter de Abarth 124 Rally besloot echter zo'n 500X te ontwikkelen voor het rallykampioenschap. Daarvoor ging Team Milano Racing de samenwerking aan met Oreca, het bedrijf dat de FIA-goedgekeurde componenten voor de rally mag leveren.

fiat-mr500x-r4-team-milano-racing-2018

Denk dan aan een 1.6-liter turbobenzine met 263 pk, versnellingsbak en differentieel achteraan, ophangingscomponenten en remgerief. Waardoor Team Milano Racing dus vooral de opdracht kreeg om die elementen verpakt te krijgen onder de schulp van zo'n 500X. Het resultaat, deze MR500X, zal te koop worden aangeboden aan teams in het R4-kampioenschap. Hoeveel van deze eigenaardige Italianen we in die rally zullen krijgen hangt natuurlijk af van de prestaties. In 2019 hoopt Team Milano Racing er alvast enkele te zien verschijnen aan de startstreep.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 09:07
afbeelding van Wim

vet

Dominique 16:29
afbeelding van Dominique

Ziet er best goed uit...lijkt wel veel op een mini qua design. Maar lijkt me nogal log voor een rallyauto.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws