Racefans: Audi frist R8 LMS GT4 op (2019)

Audi R8 LMS GT4 facelift 2019

Gisteren bracht Audi de achterwielaangedreven R8 terug tot leven in de vorm van de R8 V10 RWD. Vandaag frist het de racewagen-afgeleide daarvan op.

De Audi R8 LMS GT4, een bronstige racewagen die in bijna 30 verschillende raceseries deel kan nemen. Een racewagen die, in tegenstelling tot de reguliere R8, nog niet gezegend werd met een facelift. Dringend tijd om daar verandering in te brengen.

60% DNA-match

Daardoor mag de LMS GT4 voortaan de meer scherpe styling van de opgefriste R8 dragen. Het bekt goed op de straatwagen, het bekt nog wat beter op de raceversie. Hoewel beide wagens in dezelfde fabriek worden gebouwd delen straatlegale R8 en raceklare R8 amper 60% van de onderdelen.

Audi R8 LMS GT4 facelift 2019

De 5.2-liter V10 achterin maakt in deze LMS GT4 maar 488 pk om conform de GT4-regels te zijn. Een 7-trapsautomaat met dubbele koppeling stuurt de kracht naar de achterwielen. Klanten van de opgefriste versie kunnen voortaan hun ESP en ABS on the fly aanpassen. Verder krijgt de GT4 voortaan het stuurtje van de R8 GT2. het zit 'm in de details.

Audi R8 LMS GT4 facelift 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws