Officieel: Peugeot 208 Rally 4 is racekanon(netje)

Peugeot 208 Rally 4

Peugeot is klaar met de eerste race-afgeleide van haar nieuwe 208. Die 208 Rally 4 stuurt het kleintje naar de instapklasse van de rallywereld. Met 208 pk voorin.

In koningsklasse WRC staat Peugeot al even niet meer aan de startlijn, al wil dat niet zeggen dat de rakkers geen sportief bloed door hun aderen hebben lopen. Met de komst van deze 208 Rally 4 maakt het Franse merk dat nog eens duidelijk. Want met deze geprepareerde 208 wil het potten gaan breken in het - hoe kan het ook anders - Rally 4-kampioenschap.

208 paarden

Rally 4, dat is een evolutie op de Group R-klasse. Of in mensentaal: een raceklasse waarbij licht herwerkte productiewagens het tegen elkaar opnemen. Geen waanzinnige spoilers of vierwielaandrijving, wel voorwielaandrijving en de gekende 1.2-liter driecilinder voorin.

Peugeot 208 Rally 4

Of toch niet helemaal, wat het motorblok kreeg een aangepaste in- en uitlaattraject en een grotere turbo. Resultaat? 208 pk. Alsjeblieft! Dit weekend beleeft de 208 Rally 4 zijn debuut tijdens de Rally van Madrid. Na homologatie van raceorgaan FIA, stelt Peugeot de verkoop open voor klantenteams.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws