Deze Bentley wil ijsraces winnen

Bentley Continental GT Ice race

Het is een ongewoon zicht, een Bentley Continental GT, klaargestoomd voor een ijsrace. In Oostenrijk mogen ze zich verheugen op de komst van dit sneeuwmonster in hun jaarlijkse GP Ice Race.

Zo'n Bentley Continental GT speelt normaal alleen in de sneeuw als de eigenaar zin heeft om het beest eens los te laten. Normalerwijze worden de 626 pk van deze kolos losgelaten op de snelwegen, toch niet op een bochtig parcours.

Ski's achterop

Niet zo met deze Bentley. De one-off werd speciaal klaargestoomd om deel te nemen aan de tweede editie van de GP Ice Race in Oostenrijk, op een 600 meter lang parcours. Hij krijgt een Pikes Peak-geïnspireerde wrap aangemeten en achterop wordt een ski-rek gemonteerd. De ski's die erop zitten zijn Bomber for Bentley Centenary Edition-exemplaren, mocht dat je interesseren.

Bentley Continental GT Ice race

De 900 Nm en 626 pk van de 6.0 W12 moeten volgens Bentley volstaan om het ijs aan te kunnen en werden dus ongemoeid gelaten. Wel werd een Akrapovic uitlaatsysteem gemonteerd, zodat de Conti GT vanwege het luidere gebrom zijn achterliggers onder een lawine kan laten bedelven.

Bentley Continental GT Ice race

sneeuwbanden

Voor grip zorgen Pirelli Scorpion banden met extra sneeuwpinnen erin. Om de oneffenheden in de sneeuw beter de baas te kunnen, werd het hele chassis 15 milimeter hoger gezet. Bentley monteert verder nog een rolkooi, racingstoelen met harnassen en een brandvertragend systeem.

Bentley Continental GT Ice race
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:02
afbeelding van Techno Patat

Vet zeg! Stel u wel voor daje die rolkooi moet steken, eventjes in een Bentley interieur beginnen boren :D... djeezes!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws