Ook Mercedes F1-baas Toto Wolff koopt zich in bij Aston Martin

Toto Wolff Aston Martin Mercedes F1

Nadat Aston Martin een broodnodige reddingsboei kreeg toegeworpen door miljardair Lawrence Stroll, investeert nu ook Toto Wolff in de Britse constructeur. Wolff is teamleider en CEO bij Mercedes-AMG Petronas, de renstal van de Duitse constructeur.

De geruchten gingen al langer de ronde dat Wolff en Aston Martin met elkaar in gesprek waren. De Oostenrijker is immers bevriend met Lawrence Stroll, de nieuwe mecenas van de Britse renstal en eigenaar van het Racing Point F1-team. Dat laatste wordt volgend seizoen omgedoopt naar Aston Martin F1.

Het had er dus wekenlang alle schijn van dat Wolff de overstap naar de Britse renstal zou maken. Temeer omdat Wolff en Ola Källenius, de CEO van Mercedes, niet door dezelfde deur kunnen. Maar de Oostenrijker investeert met zijn privékapitaal in de Britse constructeur, en koopt ongeveer 1 procent van de aandelen in.

Wolff blijft dus professioneel nog verbonden aan de Mercedes-renstal, waar hij 30 procent van de aandelen van bezit. Op die manier moet ook goudhaantje Lewis Hamilton aan boord blijven. Maar volgens de Britse krant Daily Mail wordt Aston Martin F1 op die manier wel “het B-team van Mercedes”.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws