Officieel: Rally van Ieper wordt WRC-afsluiter

-

Champagnekurken knallen in West-Vlaanderen, want de Rally van Ieper krijgt internationale bevestiging nu het WRC de rally toevoeg aan het officiële programma.

De Rally van Ieper is een icoon in de Belgische rallywereld. Deze 57 editie wordt echter een speciale, want in het weekend van 19 tot 22 november komen alle WRC-rallyteams afgezakt naar Ieper, nadat de FIA de Rally van Ieper als afsluiter van het wereldkampioenschap op de agenda zette. Ieper vervangt daarmee de rally van Japan, waar strenge grensrestricties gelden omwille van Covid-19. Eerder werden ook al de rallymanches in Wales, Nieuw-Zeeland en Finland geannuleerd.

fia wrc neuville hyundai

Doorheen de jaren is de Rally van Ieper een gesmeerde machine gebleken. De organisatoren zetten in op veiligheid; een draaiboek van 1.200 pagina's lang over veiligheidsmaatregelen alleen is daar een mooi voorbeeld van. Dat moet ook, want de deelnemers en medewerkers moeten precies weten wat er in elke bocht moet gebeuren. In november zullen zowat 140 wagens afzakken naar Ieper, waarvan 14 WRC-geregistreerde deelnemers. Op vrijdag en zaterdag worden de klassementsritten rond Ieper gereden. Op zondag wordt een zijsprong gemaakt naar Spa-Francorchamps. De organisatoren hopen zo van de eerste WRC-rally in ons land een nationaal gebeuren te maken.

(credit introfoto: Tom Buyse | Skoda)

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
User4580 23:06
afbeelding van User4580

Ik ga zeker eens een kijkje nemen, als dat mogelijk gaat zijn!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws