Gordon Murray Automotive plant nog extremere T.50

Gordon Murray Automotive GMA T50s 2020

Begin vorige maand onthulde McLaren F1-designer Gordon Murray de spirituele opvolger van dé hypercar uit de jaren 90: de GMA T.50. Die krijgt binnenkort nog een extremere editie, zo verklapt Murray.

Een moderne interpretatie van de McLaren F1, een hoogtoerige atmosferische V12 centraal achterin en een ventilator om de luchtstroom rond de auto te beïnvloeden: de GMA T.50 is een eyecatcher. En een verzamelstuk, want alle 100 exemplaren waren begin augustus binnen 48 uur na de voorstelling de deur uit.

Liefhebbers krijgen binnenkort een herkansing, want GMA plant nu een circuitversie van de T.50. Je zult er opnieuw snel bij moeten zijn, want die is beperkt tot amper 25 stuks en kost nog iets meer dan de straatvariant: de T.50s, zoals de circuitversie voorlopig heet, moet 3,1 miljoen pond kosten. Exclusief btw.

Superkrachten

Gelukkig krijg je daar heel wat voor in de plaats. 94 kilogram gewichtsverlies in de eerste plaats, want de T.50s weegt amper 890 kilogram. Een indrukwekkende achtervleugel en haaienvin zijn eveneens twee eyecatchers, die samen met de herwerkte onderzijde, frontsplitter en diffusors voor meer dan 1.500 kilogram neerwaartse druk moeten zorgen. Ook de ventilator werd met dat doel aangepast. Tijdens het remmen moet deze GMA krachten halen tot 3G...

De atmosferische en uiterst hoogtoerige V12 van Cosworth-makelij werd eveneens onder handen genomen. Voor het circuit moest Murray immers met minder beperkingen rekening houden, waardoor het blok nu tot 730 pk haalt. De manuele versnellingsbak moest wel plaats maken voor een gerobotiseerd exemplaar met schakelpeddels.

Voor de gewichtsbesparing moesten instrumentenpaneel, airco, infotainment en heel wat binnenbekleding achterwege gelaten worden. Is eveneens verdwenen: een van de twee passagierszetels, waardoor er nu aan de linkerkant van de chauffeur nog één moedige passagier plaats kan nemen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws