Pagani Huayra BC Roadster tikt nieuw ronderecord op Spa-Francorchamps [video]

Pagani heeft een nieuw ronderecord beet op het mooiste circuit ter wereld. Met de in beperkte reeks gebouwde Huayra BC Roadster haalde het Italiaanse automerk een nieuw record bij de productiewagens, in het nadeel van de Britse recordhouder.

Tot voor kort stond het ronderecord op naam van de McLaren Senna, met een tijd van 2:24.82. Sinds de passage van Pagani is de te kloppen tijd ingesteld op 2:23.08. Pagani zette tijdens een aantal testritten op het Belgische circuit deze scherpe tijd neer met de Huayra BC Roadster, een speciale versie - een van de vele - van de Huayra supercar. Op het lange stuk haalde de Huayra BC Roadster een snelheid van 318 km/u.

Onder de kap van de Huayra BC Roadster zit een 6.0 V12 met 791 pk en 1.050 Nm koppel, van AMG-makelij. Bij een snelheid van 280 km/u genereert het geheel van spoilers en andere aerodynamica een neerwaartse druk van 500 kg op de wagen.

Het hele filmpje van de recordronde kan je hier herbekijken:

vals gespeeld?

Er is wel een kleine 'maar' voor het record., want testrijder Andreas Palma lijkt op het bijgaand filmpje de Raidillonbocht wat af te snijden. Niet heel veel maar wel genoeg voor enkele tienden winst. Ook de hoek van de camera lijkt daarbij wat te wijzigen om de afwijking wat minder te laten opvallen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws