Formule E-wagens botsen op radius in Valencia

Spektakel en chaos alom in de Formula E-race in Valencia afgelopen weekend, waar onze landgenoot Stoffel Vandoorne van de laatste plaats naar de derde podiumplek race'te.

Vandoorne had nochtans de pole position veroverd gedurende de kwalificatiesessies. Hij overtrad echter het benadenreglement en werd op het einde van het deelnemersveld gezet bij de start. Maar dat was niet het enige, want het leek erop alsof de hemelsluizen tijdens de race helemaal open gingen. De pace cars moesten geregeld uitrukken om de race te neutraliseren. Dat zorgde dan weer voor problemen met de banden en zeker ook de batterijlading bij verschillende deelnemers.

platte batterij

Helemaal op het einde moest het tactisch dan ook goed uitgespeeld worden. De leider van het moment, António Félix da Costa, begon aan de laatste ronde met nog 1 procent acculading over. Dat was om problemen vragen natuurlijk, en zo komt het dat Mercedes EQ-rijder Nick de Vries in die laatste ronde de leiding nog kon overnemen. Niet alleen wereldkampioen António Félix da Costa had de accu's fout ingeschat, het regende uitval en vertragingen in het deelnemersveld. Zo waren er enerzijds wagens die plots uitvielen midden op het circuit vanwege een lege batterij en anderzijds zag je een deel van de deelnemers vertragen om toch maar zo efficiënt mogelijk om te gaan met de laatste procenten acculading.

Het kampioenschap wordt dit jaar op het scherpst van de snee gereden. Volgende afspraak is in Monaco op 8 mei. Hopelijk dan met minder regen en meer actieradius voor de deelnemers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws