Prinses Delphine waagt zich aan “art car” voor jonge Belgische DTM-piloot

Lamborghini Huracán Esteban Muth Delphine Boël

Dit weekend strijkt de DTM neer op het circuit van Zolder. Opvallende verschijning: de Lamborghini Huracán van de jonge Belgische racepiloot Esteban Muth. De 19-jarige Brusselaar liet zijn racewagen voor dit weekend wrappen door niemand minder dan prinses Delphine van Saksen-Coburg.

De Deutsche Tourenwagen-Masters strijkt dit weekend neer in Zolder. Het legendarische toerwagenkampioenschap waagt zich dit seizoen aan een nieuwe formule. Eind vorig seizoen bleef alleen BMW nog over als enige fabrieksteam, waardoor de DTM vanaf dit seizoen overstapt op de GT3-klasse. Daardoor mag het kampioenschap nu ook merken als Ferrari en Lamborghini verwelkomen.

Lamborghini Huracán Esteban Muth Delphine Boël

Transportmiddel

Het Duitse T3 Motorsport zorgt daarbij voor een opvallende aanwezigheid op de startgrid in Zolder dit weekend. Een van de twee Lamborghini Huracáns wordt bestuurd door de jonge Brusselse racepiloot Esteban Muth (19). Muth, die dit seizoen in de DTM debuteert, liet voor de gelegenheid zijn racewagen wrappen door prinses Delphine van Saksen-Coburg.

Nochtans heeft de prinses niets met auto’s. “Voor mij zijn ze gewoon een transportmiddel. Maar de vader van Esteban kent mijn kunst, en stelde de vraag aan een vriend van me”. De ambitie en het harde werk van de jongeman konden haar overtuigen. “Esteban heeft alles over voor zijn passie. Ik wou dat er meer Estebans in deze wereld waren”.

Lamborghini Huracán Esteban Muth Delphine Boël

Steun van Lamborghini

Muth zelf, die dit seizoen op de steun kan rekenen van Lamborghini Brussel, is heel blij met het ontwerp. “De auto ziet er mega uit”, aldus de piloot die dit weekend een thuiswedstrijd rijdt. “Ik hoop net zoals iedereen op de overwinning, maar ik blijf realistisch: dat wordt lastig. Net als het weer.”

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws