Pech voor Stoffel: Mercedes trekt zich terug uit Formule E

Mercedes-EQ Formula E stopt

Nog één seizoen en dan houdt het Mercedes-EQ Formula E Team het voor bekeken in de koninginnenklasse van de elektrische autosport. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moet dus wellicht op zoek naar een nieuw team.

Het raceseizoen 2020-2021 in de Formule E is nog maar net afgerond, of kersvers kampioen Mercedes kondigt aan een einde te breien aan zijn aanwezigheid in het elektrische racekampioenschap. Het Mercedes-EQ Formula E Team, met onze landgenoot Stoffel Vandoorne en eveneens kersvers kampioen Nyck de Vries, houdt het na het seizoen 2021-2022 voor bekeken.

Liever Formule 1

Mercedes wil naar eigen zeggen meer middelen vrijmaken voor zijn doorgedreven elektrificatieplannen. In 2030 wil het merk op zoveel mogelijk markten alleen nog elektrische modellen aanbieden, maar de investeringen die de komende jaren nodig zijn, laten zich duur betalen, zo geven ze in Stuttgart toe.

“In de motorsport is Formule E handig geweest om onze expertise te laten zien en Mercedes-EQ op de kaart te zetten. Maar in de toekomst willen we onze technologische vooruitgang, vooral op elektrisch vlak, in de Formule 1 ontwikkelen”, zegt Mercedes-topman Markus Schäfer. De investeringen in de Formule 1 laten zich veel beter terugbetalen dan in de Formule E: “Onze driepuntige ster schittert bijna nergens anders feller”, aldus Schäfer.

Mercedes-EQ Formula E stopt

Vandoorne op Le Mans

Stoffel Vandoorne moet dus op zoek naar een nieuw team. Dat zal alvast niet Audi of BMW zijn, want die twee fabrieksteams verlieten de Formule E eerder al. Misschien vindt Vandoorne wel finaal zijn draai in een ander kampioenschap, want onze landgenoot legt zich dit jaar ook toe op uithoudingsraces. Zo rijdt hij dit weekend als kanshebber mee in de 24 Uren van Le Mans.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws