MMModervet: BMW M2 CS Racing is safety car voor MotoGP

BMW M2 CS Racing MotoGP 2022

BMW is al geruime tijd hofleverancier voor ondersteunende auto's voor de MotoGP. De nieuwste safety car is een M2 CS Racing. Je weet wel, de circuitversie van de M2 die ook Jeroom onder handen nam.

Creatief duizendpoot - en illustrator van schunnige cartoons - Jeroom werd voor de MotoGP echter bedankt voor bewezen diensten. Ergens begrijpelijk natuurlijk, want een safetycar die je scheel laat zien door zijn livrei is misschien geen al te slimme keuze. Nee, de M2 CS Racing Safety Car krijgt een meer klassieke kleurstelling. Maar oogt stiekem nog steeds moddervet.

450 paarden

Dat deze M2 lekker dik oogt is niet moeilijk natuurlijk. Zo is de CS-uitvoering in de basis al de strafste variant die je kan krijgen van de 2 Reeks. De raceversie voegt daar nog extra koeling en een dikke spoiler aan toe. Omdat het een safetycar is pronkt er uiteraard ook een lichtstrook op het koolstofvezel dak.

BMW M2 CS Racing MotoGP 2022

Technische wijzigingen zijn er trouwens ook te vinden in deze M2 CS Racing Safety Car. De 3-liter zes-in-lijn is nog steeds 450 pk sterk, al mag hij zijn kracht voortaan wel via een sperdifferentieel van Drexler naar de achterwielen sturen. Een systeem dat over haar eigen koelingssysteem beschikt. Daarnaast zijn er dempers van ZF Sachs, aanpasbare antirolstangen en een aangepaste ABS en tractiecontrolesysteem.

BMW M2 CS Racing MotoGP 2022

Met de komst van deze M2 CS Racing komt de vloot van M-modellen bij het MotoGP-circus op maar liefst 7 exemplaren te liggen. Zo kan je tijdens de MotoGP ook nog de M3 Competition, M4 Competition, M5 CS, M8 Competition Gran Coupé, X5 M en i4 M50 tegen komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws