Mini viert 20 jaar JCW met nieuwe Safety Car voor Zolder

Mini safety car Zolder 2022

Sinds vorig jaar levert Mini de Safety Car voor het circuit van Zolder. Ter ere van het 20-jarige bestaan van de John Cooper Works-afdeling steekt Mini die Clubman JCW in een nieuw jasje.

Een nieuw jaar, een nieuwe jas. Dat moeten ze bij Mini België gedacht hebben. Want de Mini Safety Car voor het circuit van Zolder wordt na één jaar dienst al in een nieuw jasje gestoken. Daarvoor deden ze een beroep op Fransman Nathan Haetty, die niet vies is van uitgesproken designs. En geef toe, het resultaat is op z'n minst uitgesproken.

Mini safety car Zolder 2022

Eerbetoon aan

De inspiratie voor de wrap haalde Haetty uit een gesprek met Mike en Charlie Cooper, zoon en kleinzoon van racelegende John Cooper. Met de nieuwe kleurstelling wil Mini België vieren dat Mike Cooper in 2002 het bedrijfje John Cooper Works oprichtte. Initieel produceerde dat bedrijf performancekits voor de nieuwe Mini's van BMW, sinds 2008 valt het onder de paraplu van de BMW-groep. Het resultaat is dat het bedrijfje niet alleen meer performancemods mocht produceren, nee, er kwamen ook volbloed JCW-modellen.

Mini safety car Zolder 2022

De Mini die Zolder als Safety Car gebruikt is uiteraard zo'n JCW-variant. Specifiek gaat het over de Clubman JCW die met zijn vierwielaandrijving en 306 pk (lees: een BMW M135i met Brits maatpak) aardig uit de voeten kan op de 4 kilometer lange omloop. Dat Mini en Zolder trouwens een goede samenwerking onderhouden blijkt ook uit de MINI JCW Track Experiences die er worden gehouden. Sinds 2019 kan je de sportiefste Mini's rijden op circuit met professionele begeleiding... zonder dat je een Mini moet bezitten. Dit jaar zal Mini in totaal zo'n acht events houden. Trackdays waar je dus ook deze nieuwe Safecty Car zal zien blinken.

Mini safety car Zolder 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws