Skoda Fabia RS Rally2: Geef ons een straatversie! (2022)

Skoda Fabia RS Rally2 2022

Skoda is klaar met haar nieuwste rallyvariant van de Fabia. Die Fabia RS Rally2 pakt uit met bijna 300 pk, vierwielaandrijving en stoere looks. Kom op Skoda, maak hier een gelimiteerde productieversie van!

Weet je nog, toen de dieren konden praten en Skoda RS-varianten bouwde van de Fabia? Bij Autofans alvast wel. Want we hadden het wel voor die onbekende snelle kastaar van het Tsjechische merk. Want hoewel die zijn fundamenten deelde met de Seat Ibiza Cupra en VW Polo GTI, was de Fabia RS een ware wolf in schapenvacht. De gloednieuwe Fabia RS Rally2 doet ons weer even dromen van wat kan zijn.

Rallygenen

Ren nog niet meteen naar de Skoda-verdeler. Want deze Fabia RS Rally2 is - zoals zijn naam al insinueert - een rallyvariant van de reguliere Fabia. Eentje voor de racerij dus. De gekende aandrijflijn (lees: voorwielaandrijving, 1.5 benzine) mocht op de schop, in de plaats komt vierwielaandrijving en een 1.6-liter viercilinder turbobenzine die een stevige 291 pk en 430 Nm koppel loslaat naar de wielen.

Skoda Fabia RS Rally2 2022

Nog wat verder kwijlen? Schakelen doe je via een sequentiële vijfbak terwijl voor- en achteras mechanische sperdifferentiëlen krijgen. En hoewel zijn top piekt op amper 200 km/u, werd deze Rally2 vooral ontwikkeld om als een speer de bochten uit te vliegen. Eveneens ons idee van fun, Skoda. De kans dat Skoda echter een productie-afgeleide van deze Fabia RS lanceert? Even klein dan dat Rusland en Oekraïne de komende jaren dikke vriendjes zullen worden. Stiekem missen we 'm wel, zo'n Fabia RS.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 10:23
afbeelding van Carlos

Hoho was mijn eerste auto om te testrijden een Fabia RS. Lang zot van gestaan :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws