Max Verstappen is boos op de virtuele 24 Uur van Le Mans

Le Mans Virtual 2023

Afgelopen weekend vond de virtuele 24 uur van Le Mans plaats, wat het grootste simracingspektakel van het jaar moest worden. Maar technische problemen gooiden roet in het eten, tot grote ergernis van Max Verstappen, die aan de leiding lag voor hij uit het spel gegooid werd...

De officiële simracingversie van de 24 uur van Le Mans, ook bekend als de Le Mans 24 Hours Virtual 2023, beloofde een spetterende editie te worden. Er was een prijzenpot van 250.000 dollar en talloze grote teams namen deel aan het event, waaronder Williams Esports, R8G van Romain Grosjean, Porsche Coanda, Rocket Simsport van Jenson Button, Alpine Esports, Peugeot Esports en meer. In het deelnemersveld zaten dan ook grote namen als Max Verstappen, F2-kampioen Felipe Drugovich, Romain Grosjean, Andy Priaulx, Beitske Visser, enzovoort. Een deelnemersveld van het hoogste niveau, met andere woorden.

Technical issues, please stand by

Alleen verliep de race zelf niet van een leien dakje. Diverse wagens werden zonder pardon uit het spel gegooid en moesten dus één of twee ronden achterstand inhalen en de hele race lag twee keer zelfs volledig stil, in totaal bijna 3 uur lang, door technische problemen. Daarbij leek het alsof de server moeite had om alles te dragen, want tijdens een van die rode vlaggen werd de kans op regen uitgeschakeld. In de laatste fase van de race werd de wagen van Verstappen en co. nog een keer buitengegooid, waarbij de wedstrijdleiding de verloren ronden niet teruggaf omdat het te dicht bij het einde van de race was gebeurd.

De tweevoudige F1-kampioen besloot prompt om zich terug te trekken, maar niet zonder zijn mening duidelijk te laten horen: "Dit is gewoon incompetentie. Het is al de derde keer dat ik uit het spel word gegooid tijdens de race, maar het is nu ook de laatste keer dat ik deelneem. Je kan dit geen evenement noemen, het is een clownshow. Ik hoop dat de organisatoren nadenken over wat ze met deze race gaan doen, want op dit platform gaat het niet werken. Als ik naar Las Vegas ga en mijn geld inzet, maak ik nog meer kans om te winnen."

Waarom geen ander spel?

Maar waar ligt het probleem nu precies? De virtuele 24 uur van Le Mans wordt georganiseerd door Motorsport Games, deel van het Motorsport-netwerk (Autosport, Motorsport.com, Motor1.com, ...) én eigenaar van rFactor 2, het spel waarin de race wordt georganiseerd. rFactor 2 is al sinds 2013 uit, maar krijgt al lang kritiek vanwege de instabiliteit van het spel, vooral in online races. Het rijgedrag van de auto's is voorbeeldig, maar de bugs blijven het spel teisteren.

Bovendien zou een van de twee rode vlaggen veroorzaakt zijn door een DDoS-aanval op de server, iemand met kwade bedoelingen die de server overbelast en daarmee platlegt. Andere platforms zijn daar intussen tegen beveiligd, maar de Le Mans 24h Virtual blijkbaar niet. Waarom wordt de race dan niet georganiseerd op een ander spel, zoals iRacing? Omdat Motorsport Games, de eigenaar van rFactor 2, de exclusieve licentie in handen heeft voor de virtuele 24 uur van Le Mans. En zolang dat het geval blijft, zullen we Max Verstappen niet terugzien aan de start...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws