Mercedes SLK (2012) toont ware gelaat.

Mercedes is druk in de weer met de ontwikkeling van de volgende generatie SLK. Een oplettende fotograaf kon de nieuwe SLK op foto vastleggen tijdens enkele testrondes op de Nurburgring. Dit zal ondertussen al weer de derde generatie zijn van de SLK. De looks van de vorige generatie waren geïnspireerd op de F1-wereld. De punt in de neus verwees naar die van een echte Formule 1 wagen. Deze look kon eveneens worden teruggevonden bij de supersportieve SLR.

De look van de nieuwe SLK lijkt dan weer te zijn geënt op die van de SLS AMG. Dit is duidelijk merkbaar aan de voorzijde die wat ontdaan is van haar camouflagetape.

SLK (2012) toont ware gelaat

Onder de motorkap van de nieuwe SLK kunnen we sportieve motoren verwachten. Het is vooral de AMG versie die Mercedes wat pittiger wil maken. We verwachten een opgepompte V6 Turbo met directe injectie. Verder lijkt het ons ook niet onmogelijk dat deze volgende generatie SLK een diesel onder de motorkap zal krijgen. Hier is nog geen informatie over vrijgegeven. Maar gezien de huidige tendensen zou dat wel eens kunnen gebeuren.

De nieuwe SLK zal ergens in de loop van volgend jaar worden gelanceerd.

SLK (2012) toont ware gelaat
SLK (2012) toont ware gelaat

via WCF

Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:20
afbeelding van Techno Patat

vind ik er eigenlijk goed uitzien! niet echt een aftreksel van de sls, maar toch een hint naar ...

Wim 20:43
afbeelding van Wim

wordt precies terug wat mannelijker

Karel 20:47
afbeelding van Karel

toch weer benieuwd naar

Olivier 00:00
afbeelding van Olivier

je moet wel ergens een lijn trekken in je modellen maar hopelijk wordt de 'sl-'reeks niet gewoon een sls in drie formaten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws