spyshots: Mercedes C-klasse Coupé is klaar voor productie

Laat het ondertussen duidelijk zijn dat er een coupé versie staat aan te komen van de vernieuwde C-klasse. Die kunnen we in 2012 verwachten. Het exterieur van de C Coupé laat zich kenmerken door enkele designelementen die we ondertussen al kennen van andere nieuwe Benz modellen. Opvallend zijn bijvoorbeeld de wat vreemd ogende vierdubbele mistlampen, In tegenstelling tot vroegere pogingen met de C Sportcoupé of de CLC heeft deze nieuwe C-klasse Coupé zijn naam wel waardig.

Niet alleen aan de buitenkant zal de C Coupé zich weten te onderscheiden van zijn meer burgerlijke aanverwanten, ook aan de binnenkant zal hij iets meer meekrijgen. Naar alle waarschijnljikheid zullen we veel elementen terugvinden uit het interieur van de grotere E-klasse Coupé.

Onder de motorkap van de C-Klasse coupé zullen dezelfde motoren komen te liggen als in de gewone C-klasse. Hogerop in de catalogus vinden we dan waarschijnlijk een 3.0-liter V6 diesel en de 3.5-liter V6 benzine. De instappers zullen dan bestaan uit 4-cilinder diesels en benzine motoren. Een AMG variant, voorzien van de twin-turbo 5-5-liter V8, zal er normaal gezien ook wel bijkomen.

.Aangezien de C-coupé op deze foto's al bijna helemaal klaar lijkt voor productie zal de lancering van het model ook niet al te lang meer op zich laten wachten. Daarbij denken we dan aan een wereldpremiere in Genève.

C-klasse Coupé (2012)
C-klasse Coupé (2012)
C-klasse Coupé (2012)
C-klasse Coupé (2012)

via Autoblog.com

Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Olivier 15:04
afbeelding van Olivier

verdwijnt dan de CLC of verhoudt de nieuwe C-coupé zich tegenover de CLC zoals de oude C-coupé tov de CLK? (gewoon traag lezen :)

Alex 15:27
afbeelding van Alex

kzalt duidelijker schetsen :

- CLK : coupé van de vorige E-klasse, nu opgevolgd door E-klasse coupé/cabrio
- CLC : opvolger van de eerste C-sportcoupé en wordt vervangen door de C-klasse coupé.

Anonieme gebruiker 20:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

Hoezo vierdubbele mistlampen ? Dat zijn er dan 8 ?

Toch niet zo vreemd ogend ; de ene is het dagrijlicht , de andere de mistlamp

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws