Volgende Smart ForTwo is een Renault Twingo?

Laten we van start gaan met te zeggen dat één van de lelijkste mule's ooit is. Of dat iets uitmaakt voor het eindproduct? We mogen hopen van niet. Deze patchwork is namelijk de testwagen voor de opkomende Smart ForTwo die volgend jaar word voorgesteld. Wat heeft Renault daar dan mee te maken? Daimler heeft een samenwerking met Renault opgestart die ervoor zorgt dat de huidige Twingo zijn platform zal delen met het nieuwe ForTwo model...

smart fortwo

Hij zal verkrjgbaar zijn in drie motorisaties: Diesel, benzine en natuurlijk elektrisch. Eén van de minpunten is dat hij er niet mooier op gaat worden. De stijl gaat meer in de richting van de Toyota iQ en de motor die zit hoogst waarschijnlijk achteraan als we kijken naar de air-scoop op het dak. De voorstelling zal op de Frankfurt motorshow plaats vinden. Tot dan houden we jullie op de hoogte van dit "Smart TwinGo" projectje.

smart fortwo
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:15
afbeelding van Waxweazel

Motor achterin en achterwielaandrijving staat al zeker vast voor het 3-deurs model.
Het 5-deurs model zou hetzelfde krijgen, maar is nog niet bevestigd dacht ik.

Het is zelfs nog niet zeker of het 3-deurs model wel als Twingo door het leven gaat. De origenele plannen van Renault waren "een model onder de Twingo".

duckje 10:35
afbeelding van duckje

ik dacht al: de twingo was toch altijd een maatje groter dan de smart for two. misschien voor een nieuwe smart for four?

dat 3-deurs model onder de twongo lijkt me dan misschien wel weer meer iets smart-achtigs te gaan worden.

Kenny 20:27
afbeelding van Kenny

Ik dacht dat de samenwerking verder ging en Renault ook nog een model onder de Twingo ging introduceren, om te kunnen concurreren met de IQ.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws