Gespot: Mercedes-Benz GLA 45 AMG

GLA 45 AMG

Mercedes is van plan om elk model uit te persen in een A-variant. Vandaag duiken er beelden op van een GLA 45 AMG die aan het spelen is in de sneeuw. Niet in België, wel ergens in Scandinavië.

Ergens in het hoge noorden werd deze - goed ingeduffelde - GLA betrapt door spionnen van World Car Fans. Zo zien we grotere luchtgaten en velgen (die tevens ook op de CLA te zien zijn) met grotere remschijven er achter verstopt.

Na de lancering van de goedverkopende A-klasse heeft Mercedes-Benz een nieuw model gevonden waar ze tig varianten van kunnen afleiden. Na de Baby-CLS is het nu de beurt aan een kleinere variant (GLA) van de kleine variant (GLK) van de langere en luxueuzere variant (GL) van de oer-offroader (G-klasse) , volgt u nog?

De GLA zal Mercedes' aanval zijn op de Duitse aartsrivalen. Denk daarbij aan een wagen die kan concurreren met de BMW X1 en de Audi Q3. Ook de Range Rover Evoque zou een concurrent kunnen zijn.

GLA 45 AMG

Motorisch krijgt hij - net zoals de CLA - alle motoren van uit de A-klasse. Ter goeder orde sommen we ze nog eens op: een GLA 180 (met 122 pk), een GLA 200 (met 156 pk) en een GLA 250 (met 211 pk). De dieselaars kiezen voor de GLA 220 CDI met 170 pk.

Omdat de GLA gebouwd wordt op het platform van de A-klasse (MFA-platform) zal hij naar alle waarschijnlijkheid standaard op de voorwielen worden aangedreven. Optioneel is er de Mercedes 4MATIC vierwielaandrijving.

De GLA 45 AMG krijgt - als we de logica van Mercedes zouden volgen - dezelfde motor als die uit de A 45 AMG en CLA 45 AMG. Namelijk een viercilinder met +330pk.

Volgend jaar kan je de GLA in de showroom verwachten. De GLA 45 AMG volgt niet veel later.

video van een standaard GLA op zijn testronde:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws