Kia Pro_Cee'd GT laat zijn trainingspak zien (update)

Kia Pro_Cee'd GT spypic

Via Griekse collega's kunnen we nu al zien naar de plaatjes van de Kia Pro Underscore Cee apostrophe d GT, de hot hatch die de geschiedenis zal ingaan met de langste naam ooit.

Kia teased al langer met hun visie op het hot hatch segment. Gisteren waren autojournalisten uit Griekenland hen te snel af, want de eerste beelden prijken nu al op het internet.

Uiterlijk zien we een serieus opgepompte Pro_Cee'd. Een dikke voorbumper met de tiger nose grille, een set mistlichten waar een linkerbaanklever nachtmerries over heeft, een GT-badge en een rood accentje onderaan. Opzij maken bredere zijschorten en 18 inch velgen het plaatje af. Verder bemerken we ook een zwart dak.

Kia Pro_Cee'd GT

Motorisch werd eerder al bevestigd dat de Pro_Cee'd GT de 1.6 GDI twin-scroll turbo krijgt die ook in, het broertje, de Hyundai Veloster Turbo ligt. In de Kia krijgt de 1.6 wel een pak meer oomph (lees: boven de 200pk) zodat hij niet met de Veloster hoeft te concurreren. De aandrijving zal op de voorwielen gebeuren.

Verwacht verder een 0 naar 100km/u rond de 8 seconden, een handbak en een aangepaste ophanging.

De Kia Pro_Cee'd GT wordt officieel op het Autosalon van Genève onthuld.

ps: Autofans quiz: Kennen jullie een hot hatch met een nog langere naam dan "Kia Pro Underscore Cee apostrophe d GT"? Laat het weten in de comments en je krijgt eeuwige roem!

Update
Ondertussen weten we weer wat meer omtrent de Kia, zou krijgt hij 201pk en 265 Nm koppel uit de 1.6 benzinemotor. De 0-100 km/u legt hij af in 7,9 seconden. Er komt ook nog een vijfdeursversie. De productie start midden mei.

Kia Pro_Cee'd GT
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 16:43
afbeelding van Wim

wel dik, maar beetje te veel lichtjes

Mesoerrie 19:17
afbeelding van Mesoerrie

Ja wat ze daar aan het denken waren toen ze de lichten ontwierpen weet ik ook niet.
Verder zeker geslaagde bak. Benieuwd of hij het ook kan waar maken in de rijeigenschappen...

Yvesw 20:18
afbeelding van Yvesw

Bwa, het was dat of gewoon een streepje dagrijverlichting. Dan vind ik dit best wel een coole oplossing! Had Alfa ook kunnen doen met de "quadrifoglio modellen" want om één of andere reden doet de vorm van de lichten me daar aan denken :-)

Zeer nette bak en gek dat ze hem boven de Veloster positioneren (die er toch wel een pak "sneller" uitziet).

B4 22:24
afbeelding van B4

Kia wil het sportieve broertje van Hyundai zijn. Ben wel benieuwd naar de zetels want in de gewone Cee'd zijn die verschrikkelijk hard

Yvesw 18:47
afbeelding van Yvesw

@B4: Dan weet ik niet of ik goed of slecht nieuws breng, maar de GT krijgt specifieke stoelen van Recaro (die het merk kennende meestal beenhard zijn)...

Mathieu 12:32
afbeelding van Mathieu

Heb er zitten in m'n Focus Francorchamps, niet dat ze zacht zijn, maar ik vind ze nu niet beenhard.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws