Range Rover Sport R-S op komst?

range rover sport rs

De 510 pk sterke supercharged V8 die momenteel de top bekleed in het Range Rover Sport gamma is al geen doetje maar Land Rover lijkt het voorbeeld van concerngenoot Jaguar te volgen en aan een R-S model te werken.

En dat doet ons hart alleen maar sneller kloppen, zo'n geruchten en spyshots. Onze ervaringen met Jaguar - Land Rover V8's zijn dan ook alleen maar positief, van de F-Type tot de XKR-S. Dat ze bij Land Rover weten hoe ze zo'n bakbeest als de Range Rover goed kunnen laten rijden, dat weten we ondertussen ook al. Maar kunnen ze hem ook de R-S naam waardig maken?

We verwachten dat ze de 5 liter supercharged V8 een schopje geven van 510 naar 550 pk. Het koppel mogen we naar alle waarschijnlijk ook gelijk gaan stellen met de Jaguar modellen op 680 Nm. De topsnelheid zal dan ook boven de huidige maximale 250 km/u liggen.

Vooran zien we een aangepaste bumper met grotere luchtinlaten. Achteraan merken we alvast een andere spoiler op. Andere aanpassingen zijn er waarschijnlijk ook, maar die zijn alsnog verstopt achter de camouflage op deze spyshots. Het Duitse magazine Auto, Motor und Sport verwacht de Range Rover Sport RS begin 2014 in de showrooms na zijn officiële presentatie op het autosalon van Detroit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws