Gelekt: BMW X6 (2014)

bmw-x6-2014-leaked_01

Laat de discussies over zijn kont maar beginnen, hier is de nieuwe BMW X6. Bij de lancering waren er vragen over het nut van deze Sports Active Vehicle maar nu BMW deze tweede generatie lanceert lijkt zijn succes wel aangetoond.

Voorlopig gaat het nog om gelekte beelden, meer info krijg je ongetwijfeld later deze week. De eerste beelden tonen alvast dat de nieuwe X6 ronder en gezonder is dan zijn voorganger, terwijl hij trekken van de X4 overneemt. De achterlichten ogen minder plomp, waardoor de hele achterzijde erop vooruit gaat.

Wie instapt in de X6 vindt daar het instrumentenpaneel van de eveneens pas vernieuwde X5 terug.

bmw-x6-2014-leaked_01

Onder de kap komen volgens een gelekt document een 306 pk sterke drieliter met turbo in de xDrive35i en een 4.4 V8 met 450 pk in de xDrive50i. De achterwielaangedreven sDrive35i en potente X6 M volgen volgend jaar. Voor onze markt komen daar nog de onontbeerlijke dieselversies bij.

bmw-x6-2014-leaked_01
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 8 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
witloof 15:27
afbeelding van witloof

Naar mijn mening is die achterkant er serieus op achteruit gegaan. Wat een gigantische achterlichtblokken!! Het is vandaag duidelijk collectieve voorstelling van de lelijkste auto's van BMW. Och jah, dan zijn ze er op 1 dag vanaf. ;)

Carlos 19:10
afbeelding van Carlos

Is die kont nu naar achter getrokken? Op de eerste foto lijkt het althans zo en dat oogt wel iets beter. Maar in profiel is het nog steeds een gigantische klomp met wielen...

En die achterlichten... Ja, die lijken me inderdaad nog groter geworden.

Techno Patat 19:30
afbeelding van Techno Patat

Het lijkt me inderdaad iets beter geworden! In profiel is het nog lomp, maar er is een behoorlijk onderscheid tussen de X4 en 6! Dat was m'n grootste angst!

Vooral het interieur ziet er nu uit naar zijn prijs! Hele verbetering! Nu maar hopen dat je die achteruitkijk spiegel kunt gebruiken :P!

Thom@s 19:53
afbeelding van Thom@s

Achterkant doet me denken aan de 5 GT...

Kenny 21:14
afbeelding van Kenny

In vergelijking met z'n voorganger spreekt deze me net iets minder aan. Waarschijnlijk omdat het 'niche' er intussen af is. Desondanks ben en blijf ik fan van het design. Een elegant bakbeest is het :-). De plooi in de flanken die doorlopen naar de achterlichten zijn erg geslaagd. Laat die M maar komen!

Kevin300 15:50
afbeelding van Kevin300

Jawadde ni mijn ding. Lompe bak op wielen (zo ziet het er toch uit)

PILL 22:29
afbeelding van PILL

blijft vooral en bad taste car. Archetype van een Johnny en Marina bak. Uiteraard met van die zwarte laagprofiel velgen en op de rechter zetel een lege doos met schmink van den Aldi.

Pol 13:06
afbeelding van Pol

Proficiat u bent genomineerd voor de lelijkste auto van 2014.
Man man man, precies vanachter met een schop erop geklopt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws