Betrapt: Lexus GS F richt pijlen op BMW M5

gs-f-lexus-2015-3

Met rumoeren die al dateren van 2010 was de GS-F zeker geen onbekende meer, al moesten we voor de eerste spyshots wachten tot nu.

Lexus richt al haar pijlen op de BMW M5, zo blijkt uit de recente spyshots genomen op de Nürburgring Nordschleife. Daar lieten ze dit vuurrode prototype rondjes rijden tegen een M5, de quasi standaard in de super-saloons. Onder de motorkap mogen we waarschijnlijk geen eerder geopperde V10 verwachten maar een 5 liter V8 geleend van de RC-F. In die laatste doet hij het met 467 pk en en 526 Newtonmeter, al kan hij gerust meer dan 500 pk aan.

Volgens de laatste geruchten zou alles via een moderne achttraps automaat passeren goed voor een sprintje van 4,5 seconden en een topsnelheid van rond de 270 km/u. Tegen over de subtiele GS 450h mag je nog grotere luchtinlaten verwachten, vierdubbele uitlaten, een diffusor en sportievere remmen.

lexus gs f 2015 m5 concurrent

De GS-F lijkt er nu dus echt aan te komen met verschillende bronnen die midden tot eind 2015 als mogelijke datum aangeven. Nog eventjes op jullie honger zitten dus voor een M5 vs GS F duotest.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws