Bentley Bentayga test in het hoge noorden

bentley_bentayga_spie_pics

De Bentley SUV ofwel de Bentayga, staat op de planning voor 2016. Dat er nog een hele hoop testwerk nodig is om hem op punt te krijgen bewijzen de spyshots die kortbij de noordpool gemaakt zijn.

Er is nieuw fotomateriaal van de Bentley Bentayga opgedoken tijdens het wintertesten. De Bentayga is een evolutie van de EXP 9 F Concept die 3 jaar geleden al werd voorgesteld en zou de 'most powerful and luxurious SUV' van zijn segment moeten worden.

Momenteel staat hij in de planning voor het jaar 2016 en de spionagebeelden laten nu ook wat meer details vrij. Zo is de camouflage verdwenen van ongeveer elk paneel op de flank en zijn enkel de koplampen en achterlichten nog netjes afgedekt.

Platform voor dit luxeschip wordt hetzelfde MLB platform dat zijn introductie kende op de tweede generatie Audi Q7 en voor een gewichtsverlies zorgde van 325 kg in vergelijking met de eerste generatie Q7. Maar wat de Bentayga op de weegschaal gaat zetten is nog niet bekend.

Voltanken met Diesel

Op motorisch gebied verwachten we dezelfde motoren als bij de Continental, zoals de 4.0 liter V8 met twin-turbo en de 6.0 W12. Voor 2017 is al bevestigd dat er ook een plug-in hybride variant op de markt gaat komen en ook een V8 diesel zou zijn weg gaan vinden naar deze Bentayga. En vooral die laatste twee maken duidelijk dat de Bentley een zo breed mogelijk publiek wenst aan te trekken in zijn segment.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws