Zo ziet de nieuwe Toyota Prius er uit

toyota-prius-gelekt-2015-2

Enkele weken geleden hadden we een eerste foto van de nieuwe generatie Toyota Prius. Toen een rood exemplaar dat vanop een verre afstand wazig kon worden gefotografeerd. Deze nieuwe beelden brengen duidelijkheid: zo gaat de nieuwe Prius er vanaf 2015 uit zien.

De Japanners bij Toyota hebben er hun werk van gemaakt. Hun paradepaardje, wat de Prius in zijn segment toch nog steeds is, wordt visueel stevig onder handen genomen zonder daarbij te breken met het uitgaande model. De algemene lijnen blijven herkenbaar, maar het wordt allemaal strakker, scherper en vooral wat futuristischer. De inspiratie komt van het Mirai-concept.

Zeker achteraan krijgt de Prius een zeer uniek aangemeten vorm, mede dankzij de extraverte lampen. Gedurfd, origineel en daarom knap. Het blijft de Japanners van de andere constructeurs onderscheiden.

toyota prius gelekt 2015 2

De nieuwe generatie Prius zal gebouwd worden op het nieuwe Global Architecture platform. Deze derde generatie wordt verwacht een stuk zuiniger te zijn dan het uittredende model. Onder de kap zal een vernieuwde 1.8 benzinemotor en een elektrisch blok schuilen met een totaal vermogen van 150 pk. De autonomie van het elektrisch rijden zou met 17 kilometer verlengd worden tot 56 kilometer.

Het officiële debuut komt er op 8 september.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 20:02
afbeelding van Wim

speciaal

buyck 17:03
afbeelding van buyck

Het was hoe dan ook één van de lelijkste auto's ter wereld de Prius. Hun restyling nu van de Pruis is een triest dieptepunt, het is nu echt spuuglelijk. Het kan niet meer erger. Tesla daarentegen is een verademing op dat vlak!

Ronald 20:38
afbeelding van Ronald

Nieuwe snuit met 2 ogen: het heeft iets dreigend dierlijk. Toch weer een vernieuwende stap voor de auto die toch wel een van de game-changers van de laatste 20j is.

Stealth 11:21
afbeelding van Stealth

Plug-in?

Quin 12:32
afbeelding van Quin

De Multipla heeft eindelijk een opvolger

Kevin458 14:56
afbeelding van Kevin458

Nou, zo erg als de Multipla vind ik het nog net niet!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws