Schaalmodel van Volvo S90 lekt

volvo-s90-2015-1

Na de succesvolle lancering van de XC90 zijn ze bij Volvo hard aan het werk voor de lancering van de S90, de saloon versie van de gekende SUV. Via een Zweedse website konden we de eerste foto's bemachtigen van het schaalmodel. En als we de bron mogen geloven, is dit de real deal.

De Zweden hebben hoge ambities. Zo willen ze tegen 2020 hun gehele line-up hebben vernieuwd. Dat kunnen ze dankzij 11 miljard euro aan middelen dat ze kregen van hun Chinees moederbedrijf Geely.

Maar hoge investeringen vragen hoge verwachtingen. Ook bij de S90. Het is dus niet zomaar dat ze, bijvoorbeeld, Robin Page aantrokken voor de ontwikkeling van het interieur, die man plukten ze weg bij Bentley. Het interieur in de grote sedan zou nog een stap verder gaan dan dat van de XC90.

volvo-s90-2015

Visueel zal de S90 de nodige inspiratie krijgen van de XC90, vooraan zien we al de herkenbare koplampen. Achteraan voelt het ons wat Oosters aan, mede dankzij de zware achterlichten.

De wagen zal gebouwd worden op het nieuwe Scalable Product Architecture (SPA) platform. Onder de kap geen ronkende vijf- of zescilinders. Wel een heel gamma aan kleinere viercilinder motoren, al dan niet met turbo + kompressor + electromotor.

volvo-s90-2015
Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Mesoerrie 12:15
afbeelding van Mesoerrie

Wauw, net als de XC90 een stijlvolle imposante wagen. Ze tillen het echt naar een hoger niveau vind ik. De vergelijking met de gevestigde Duitse drie kan zeker op gaan.
Achterlichten zullen in real life wel beter tot hun recht komen denk ik.

Wim 20:17
afbeelding van Wim

de achterlichten komen nog wel in orde denk ik, de voorkant mag er zijn

XC 70 19:58
afbeelding van XC 70

ik wacht met spanning op de eerste beelden van de nieuwe V 90 cross country , deze ziet er in ieder geval niet slecht uit

B4 21:45
afbeelding van B4

De achterlichten hier vallen vermoedelijk tegen vanwege de kwaliteit van het schaalmodel dus dat komt wel in orde

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws