Gelekt: Renault Clio RS "Plus"

renault-clio-rs-plus_6

UPDATE: Renault bevestigt komst van deze opgepompte R.S..
Op de Monaco GP zal Renault een nieuwe versie van de Clio voorstellen. Terwijl jullie zaten te raden wat het zou kunnen zijn, lekten wat plaatjes zomaar het net op.

Of de wagen 250 dan wel 275 pk krijgt is nog helemaal niet duidelijk. Al lijkt het ons sterk dat ze zoveel vermogen in de Clio pompen, terwijl de vorige Megane RS werd uitgewuifd met 275 pk.

Wel krijgen we op de beelden te zien dat het stuur een LED-strip krijgt om het perfecte schakelmoment aan te duiden, net zoals in de racerij. We zien ook de aparte dagrijverlichting die het RS-logo nabootst. Voor meer info is het afwachten op de officiële berichtgeving volgende week.

Update

Renault heeft zelf de komst van deze speciale Clio R.S. aangekondigd. Over pk's en naam is het nog steeds speculeren, al weten de Fransen te zeggen dat ze met deze speciale variant de 40e verjaardag van Renault Sport vieren en de terugkeer naar het F1-circuit.

Veel woorden maken ze er verder niet aan vuil, al heeft Patrice Ratti, Managing Director van Renault Sport, nog te zeggen dat het project 'slightly crazy' is. 27 mei stelt Renault de opgepompte Clio R.S. officieel voor.

Renault-Clio-RS

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 07:30
afbeelding van Kevin

Netjes, ik ben toch curieus hiernaar. Renault brengt bangelijke goeie wagens uit onder het Renault sport-divisie vind ik persoonlijk :p Hopelijk wel de keuze voor een handbak deze keer, ben nog altijd niet overtuigd van het automatisch systeem... Al snap ik de keuze hiertoe wel best.

Optimus 12:18
afbeelding van Optimus

Veel zal afhangen van de prijs.
De clio trophy was ook al pricy, dus deze gaat volgens mij helemaal belachelijk duur worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws