Laatste plaagfoto's nieuwe Hyundai Veloster maken ons droevig

hyundai-veloster-second-gen-teaser_01

Het autosalon van Brussel loert dan wel om de hoek, dat van Detroit doet dit evenzeer. Hyundai zal er haar nieuwe generatie Veloster voorstellen, getuige nog maar eens de laatste plaagbeelden. En dat maakt ons droevig. Waarom?

Met de Veloster doorbrak Hyundai in 2011 wat we gewoon waren van het merk. Plots stond daar een eigenzinnig coupé met een matzwart plunje, centrale uitlaat en een extra deur aan de passagierskant. Het was echter niet waar het West-Europees koperspubliek op zat te wachten, waardoor Hyundai Nederland en België de Veloster in 2014 stilletjes uit de showroom lieten draven. Zonde, want het eigenzinnig karretje had zijn kwaliteiten. Het stelde enkel teleur op vlak van aandrijflijn, iets waar zelfs de Turbo-variant niets aan kon veranderen.

hyundai-veloster-second-gen-teaser

Tegenwoordig weten ze bij Hyundai echter hoe een aandrijflijn in elkaar te steken (vraag maar eens aan de i30 N), waardoor we je nu al op een schoteltje aan kunnen reiken dat de nieuwe generatie Veloster een mijlensprong zal nemen op rijdynamisch vlak. Waarom het ons dan zo droevig maakt dat Hyundai volop aan de plaagcampagne is begonnen voor de onthulling begin volgende week? Omdat de kater van een Europese verkoop zo groot was dat er op dit moment geen plannen zijn om het 'stoere broertje' van de i30 naar onze contreien te halen. Nog wat zout in de oogbollen? Jawel, er staat een 270 pk sterke N-variant in de planning, maar dus niet voor ons. Ouch.

hyundai-veloster-second-gen-teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Lusaka Funeral Association 00:43
afbeelding van Lusaka Funeral Association

Jammer, wanneer ik zo'n Veloster van het oude model op de weg tegenkom, verschijnt steeds een glimlach op mijn gezicht....

MilleMiglia 10:28
afbeelding van MilleMiglia

Ik denk dat dat voor veel mensen zo is, maar dat er maar heel weinig waren die er uiteindelijk ook één kochten. Hoeveel zijn er eigenlijk van verkocht geweest in België?

Red i30N driver 15:54
afbeelding van Red i30N driver

Niet mijn fout. Ik kocht mijn Veloster bij de lancering in 2011. 6 jaar lang mee gereden en ook die aandrijflijn viel nog best mee, als je hem nam voor wat hij was tenminste: een eco coupé die bedoeld was om te concureren met een Honda CRZ. Tot de laatste dag altijd veel bekijks gehad ermee. Moest deze N variant in de EU gelanceerd worden had ik wat langer gewacht, maar rijd nu een dikke maand rond met de i30N. Uiteraard is die veel praktischer en rijdt die veel leuker dan de originele Veloster, maar moest die Veloster N alsnog bij ons losgelaten worden...hopelijk veranderen ze bij Hyundai nog van gedacht over een jaar of 7 :)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws