Lexus ES kan smoelwerk niet geheim houden

lexus-es-2018-leak

Eind deze maand zal Lexus het doek halen van de nieuwe generatie ES, het Amerikaans alternatief voor de GS. Zijn smoelwerk werd echter nu al gekiekt en online gezwierd op een Arabische website.

Ben je wat thuis in het Lexus-gamma, dan spreek je waarschijnlijk over IS, GS en LS. Dat is juist, al heeft het merk ook nog de ES. Die ES is dé best verkopende sedan voor Lexus in Amerika en kan je nog het best vergelijken met de GS. Ook al delen ze eigenlijk geen platform. Een verkoopstopper in de VS dus, waardoor de nieuwe generatie natuurlijk een belangrijk model is voor het Japanse merk. En stiekem niet enkel voor de Amerikaanse markt.

Hoezo? Laat ons even het speelveld schetsen. Lexus zal de ES onthullen tijdens het autosalon van Beijing (China) later deze maand, niet op een Amerikaans salon dus, ook al werd de ES tot nog toe enkel in Amerika verkocht. Daarnaast zal de nieuwe ES rollen op het TNGA-platform dat Lexus gebruikt voor globale producten. Ten slotte... de huidige Europese GS stamt van 2011 en is aan vervanging toe. Alleen rept Lexus met geen woord over een opvolger.

Waardoor je tussen de lijnen door best kan lezen dat de ES wel eens een globaal product kan worden. Op 25 april krijgen we alleszins een antwoord.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws