Jaguar F-Type facelift: wat we al weten

Jaguar F-Type 2020 spied

Na een carrière van zes jaar staat de Jaguar F-Type aan de vooravond van een update. Komt er een volledig nieuw model of gaat het om een facelift? Dit is wat we al weten.

Dat de Jaguar F-Type heel wat hoofden deed draaien bij zijn dakloze debuut in 2013 is een understatement. Een jaar later volgde de coupéversie, die zo mogelijk nog meer verwees naar de legendarische E-Type. De huidige generatie bereikt stilaan de pensioengerechtigde leeftijd, en in de coulissen staat zijn opvolger klaar.

Facelift

Die vertrekt niet van een gloednieuw platform, zo weten we, maar zal eerder een doorgedreven facelift op basis van de aluminium structuur zijn. Geen paniek: de grote lijnen van de F-Type blijven gelukkig behouden, maar motorkap, bumpers en lichtblokken belanden wel opnieuw op de tekentafel. De wijzigingen zijn meer doorgedreven dan de facelift uit 2017 om de F-Type iets meer weg te sturen van de logische knipoog naar de E-Type.

Ook binnenin volgen er enkele wijzigingen. Jaguar krikt de kwaliteit van de gebruikte materialen op, en vernieuwt meteen ook het instrumentenpaneel. We vermoeden ook dat het infotainmentsysteem dezelfde evolutie volgt als in andere JLR-producten en dus meer voor touchscreens kiest.

Jaguar F-Type 2020 spied

Nieuwe V8

Onder de motorkap wordt er het een en ander herschikt. De zescilinders van 340 en 380 pk – de ideale motoren in deze F-Type – verdwijnen jammer genoeg, maar de krachtigste V6 maakt plaats voor een nieuwe V8 van 450 pk. We weten het nog niet helemaal zeker, maar dat zou wel eens een V8 van BMW-origine kunnen zijn waar al langer geruchten de ronde over doen.

De ‘oude’ 5.0 V8 van 550 pk blijft merkwaardig genoeg behouden. Die krijgt zelfs een upgrade naar 575 pk, waardoor die de plaats inneemt van de SVR-versie, inclusief chassisaanpassingen. De populaire viercilinder blijft behouden, maar de manuele versnellingsbak overleeft de facelift niet wegens niet populair genoeg.

Foto's: Sam Dejonghe

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie