Gelekt: Mercedes S-Klasse (W223) gaat heel digitaal

-

Op sociale media zijn beelden gelekt van de nieuwe Mercedes S-Klasse. Net als de uitgaande S predikt dit nieuwe model weer een designrevolutie voor het interieur.

Toen de huidige Mercedes S-Klasse in 2013 gelanceerd werd, was die het eerste product uit Stuttgart dat instrumentenpaneel en infotainmentscherm combineerde tot een horizontale doorlopende strook. Die opstelling is intussen een constante geworden bij alle nieuwe Mercedes-producten.

Maar de S-Klasse zou de S-Klasse niet zijn als hij de toon niet zou zetten met nieuwe technologie die nadien druppelsgewijs zijn weg vindt naar het hele gamma. De volgende interieuropstelling zou daarom wel eens de digitale opstelling zijn die de Vision EQS introduceerde, met een groot verticaal scherm op de middentunnel. Ook de verticale ventilatiemonden vertonen opvallende overeenkomsten met het conceptmodel van de elektrische S-Klasse.

In een video is te zien hoe het grote verticale scherm zowel het infotainment als de bediening van de klimaatregeling combineert. Achter het stuur vormt een ander digitaal scherm het instrumentenpaneel. Daar is ook het EQ-opschrift op te zien, wat aangeeft dat het model in kwestie hybride ondersteuning heeft.

Aan de buitenkant lijkt de nieuwe S-Klasse, die met de codenaam W223 door het leven gaat, het op iets traditionelere lijnen te houden. Het radiatorrooster blijft groot – en verbergt ongetwijfeld heel wat rijhulpradars en –sensoren – maar de koplampen worden meer toegeknepen. Vooral achteraan lijkt de nieuwe S-Klasse de designrichting te volgen van andere berlines uit Stuttgart, zoals de CLA en de CLS.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 19:03
afbeelding van Yannick

ben ik nu de enige die knopjes in het interieur wil waar je blindelings je weg op weet te vinden ipv het zoveelste K*TSCHERM... Zolang we niet ALLEMAAL autonoom van A naar B geraken wil ik nog knopjes.

Menck 01:56
afbeelding van Menck

@ Yannick
Me too!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws