Specificaties Ioniq 5 per ongeluk vrijgegeven

De lancering van de Ioniq 5 komt stilaan dichterbij. In de aanloop daarvan zijn de officiële specificaties al op het wereldwijde web gelekt.

Het was de Oostenrijkse website van Hyundai die waar die cijfers op te zien waren. Een Koreaanse website maakte screenshots van die specificaties en legde ze zo voor eeuwig vast.

Zo komt er een First Edition, gelimiteerd op slechts 150 exemplaren. Dat is alvast een vierwielaangedreven versie. Hij krijgt alvast twee elektromotoren en een 58 kWh accupakket met 450 kilometer WLTP-actieradius. Pk-gewijs is hij goed voor 313 pk, goed voor een 0-100 in 5,2 seconden. Het 58 kWh accupakket wordt in een kwartier bijgeladen van 20 tot 80 procent, dankzij 800V technologie. Tegelijk krijgt de Ioniq 5 First Edition zonnepanelen om bij te laden terwijl hij voor je deur staat.

De Koreaanse screenshotters gingen echter nog wat verder. Door middel van de chatfunctie op de website kwamen ze erachter dat de actieradius van de versie met het grotere accupakket zowat 550 km bedraagt. De AI-assistent gaf mee dat er een 73 kWh pakket aan komt. Of die info klopt, zullen we in de loop van 2021 zien.

Op de foto's zie je de Hyundai 45 Concept die als voorbeeld voor de Ioniq 5 diende.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws