BMW toont 2 Reeks Gran Coupé

bmw 2 reeks gran coupe teaser

BMW schijnt voor de eerste keer licht op de op til staande 2 Reeks Gran Coupe. Dat is het sedanbroertje van de 1 Reeks hatchback en moet het vuur aan de schenen van Mercedes CLA gaan leggen.

Al sinds 2016 biedt BMW een sedanversie van de 1 Reeks aan. Een auto die nooit de landsgrenzen van China heeft verlaten. Nu mag Europa eindelijk aan de compacte sedan. Al zal BMW die onder de 2-noemer parkeren. De 2 Reeks Gran Coupe is geboren!

Op de voorpootjes

Van die 2 GC heeft BMW nu een eerste plaagplaat de wereld in gestuurd samen met wat info. De foto doet alvast geen twijfel ontstaan, dit wordt een sedan met coupé-allures. Een rechtstreekse rivaal voor de Mercedes CLA zeg maar. Daarnaast geeft BMW mee dat deze 2 Gran Coupe op het UKL-platform zal gebouwd worden. Dat platform wordt nu ook al gebruikt voor de 2 Reeks Active Tourer, Gran Tourer en Mini Countryman. Daardoor, jawel, voorwielaandrijving onder deze sedan. Al zal vierwielaandrijving zonder twijfel optioneel zijn.

Hamvraag is natuurlijk wat BMW nu met de 2 Reeks Coupe en Cabrio zal doen. Zo weten we nu al dat de volgende generatie 1 Reeks voorwielaandrijving zal krijgen. Blijven de 2 Coupe en Cabrio het rooien met achterwielaandrijving? De puristen binnen de BMW-groep zeggen alvast van wel, boekhouders zien het liever anders. Eind dit jaar krijgen we alvast de 2 Gran Coupe te zien, de nieuwe 1 Reeks laat hoogstwaarschijnlijk eveneens niet lang meer op zich wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws