Volkswagen schetst nieuwe Golf van binnen en van buiten

vw golf teaser 2019

Als een ouder dat niet kan kiezen tussen haar twee kinderen zet VW de spotlight vandaag weer terug op de Golf. Daarvan zal de 8ste generatie eind dit jaar het levenslicht zien en de Duitsers tonen nu alvast een schets van de buiten- en binnenzijde. Of daar echt verrassingen zijn?

Waarom we het juist hebben over die ouderschapskeuze in de intro? Wel, Volkswagen zit op een wat eigenaardig moment in haar tijdslijn. Want de elektrische ID.3 moet op termijn de Golf overbodig maken. Net zoals de Golf destijds de fakkel over nam van de Beetle. Een overdracht tussen ID.3 en Golf zal evenwel nog een decenium duren, want Volkswagen zal volgend jaar nog een nieuwe generatie Golf lanceren.

Winning team

Het merk moet dus schipperen tussen twee paden; die van de toekomst en die van de massaverkoop. Want de Golf blijft VW's meest succesvolle model, na de - jawel - Tiguan. Na de officiele onthulling van de ID.3 mag de spotligt dus snel terug op de Golf. Niet zo maar eentje, wel de 8ste generatie die waarschijnlijk eind dit jaar het toneel op mag rijden en volgend jaar de verkoop in moet gaan. Via twee schetsen moeten we een beter zicht krijgen op die nieuwe Duitser.

vw golf teaser 2019

Of er echt een verrassing is? Uiteraard niet. Want uiterlijk is generatie 8 een logische evolutie op generatie 7. Never change a winning team, zeg maar. Binnenin zal de evolutie net iets groter zijn met stevig wat schermpjes in het interieur. Op technologisch vlak moet de nieuwe Golf klanten binnen brengen in de werld van connectiviteit, ongezien rijcomfort, bouwkwaliteit en een petieterige CO2-uitstoot. Verwacht dus maar een plug-inversie en milde hybride-technologie op het merendeel van de motoren. Of er ook een elektrische Golf naast de ID.3 komt te staan? Daar zouden we niet op gokken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws