Aston Martin plaagt met V12 Speedster

Aston Martin V12 Speedster teaser 2020

Aston Martin is van plan om een bijzondere tweezitter te bouwen. De V12 Speedster moet de tot 88 exemplaren gelimiteerde productieversie worden van een concept waar Aston al sinds 2013 mee speelt.

Een radicale tweezitter zonder dak of voorruit, met een 5.2 V12 van 700 pk en 700 Nm onder de kap, en met de hand gebouwd. Ziehier in een notendop de specificaties van de Aston Martin V12 Speedster, een model dat 88 gefortuneerde klanten van de happy few vanaf 2021 in hun collectie mogen verwachten.

Aston Martin CC100 Speedster Concept 2013

In de aankondiging verwijst Aston Martin naar de DBR1 uit 1959, de legendarische Le Mans- en Nürburgringwinnaar. Maar het is vooral de CC100 Speedster Concept, een conceptcar uit 2013, die voor de inspiratie zorgde bij Aston Martins Q-afdeling. Wordt binnenkort vervolgd!

UPDATE: Wordt vandaag zelf nog vervolgd, want dankzij de bereidwillige hulp van de Nederlandse collega's van AutoVisie kregen we de schetsen van de V12 Speedster die Aston Martin naar zijn klanten heeft doorgestuurd. Met succes, want naar verluidt zouden er in ons land al drie klanten hun interesse concreet hebben gemaakt. Foto's in de galerij hieronder!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws