Tesla doet ons dromen van elektrische hatchback

Tesla Hatchback Model 1

Tesla heeft het plan om een designcentrum in China neer te poten. Om designers aan te trekken zwierde het Amerikaanse merk een vacature de wereld in. In die vacature staat een designschets van een Tesla met hatchback-allures. Een Tesla Model 1 als rivaal voor de Nissan Leaf en Volkswagen ID.3? Laat maar komen!

Ze hebben een grote sedan, een kleine sedan, een grote SUV, een op til staande kleine SUV en zelfs een pick-uptruck in de pijplijn zitten. Maar een hatchback à la Nissan Leaf, dat hebben ze bij Tesla nog niet.

Tesla Model 1?

Toch heeft het idee al op tafel gelegen. Zonder twijfel. Meer nog, we zijn daar nu zeker van. Want in een vacaturepost voor nieuw designtalent in China stond een officiële designschets van Tesla met daarop een hatchback.

Tesla rept zelf met geen woord over de bijgeleverde foto. Waardoor dit evengoed een hersenspinsel van Elon Musk himself kon zijn in zijn vrije tijd. Hoe dan ook, een Tesla hatchback zou wel eens slaagkansen kunnen hebben. Niet zozeer in de VS... maar wel in Europa en China. Met een compacte batterij en een prijs van 25.000 euro? Tesla zou het zo kunnen doen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws