Mercedes start plaagronde voor nagelnieuwe S-Klasse

Mercedes S-Klasse 2020

Je zou het 'm op visueel en technologisch vlak niet geven maar de huidige S-Klasse gaat alweer zeven jaar mee. Dit najaar mag de zevende generatie de koningstroon betreden. Een eerste plaagbeeld toont dat Mercedes voor evolutie in plaats van revolutie gaat.

Het leek nog maar gisteren dat Mercedes vriend en vijand met verstomming sloeg bij de onthulling van de huidige S-Klasse. Toch is het alweer van 2013 geleden dat Mercedes haar nieuwe koning op de troon zette. Waardoor het stilaan tijd is voor een opvolger. Die zal visueel alvast subtiel evolueren. Of dat destilleren we toch alvast uit een eerste teaserplaat.

De maatstaf

Daarop zien we een snuit dat zo op een S-Klasse facelift zou kunnen prijken. We zien de scherpere koplampen die debuteerden op de CLS en een grille met daarboven het Mercedes-logo. Toch zal de S-Klasse W223 volgens opperbaas Ola Källenius een technologische tour de force zijn. Daarenboven kon de CEO van het merk al een toertje doen met de limousine op de Duitse snelweg en viel het 'm op hoe rustig en sereen het was om met de nieuwe S-Klasse te rijden. Toegegeven, van een S verwacht je niets anders natuurlijk.

Tenslotte laat Mercedes nog subtiel weten dat de S-Klasse de maatstaf moet worden in artificiële intelligentie en elektrificatie op maat. Warm je stem dus al maar op voor "Hey Mercedes". Dit najaar zal het Duitse merk haar doek trekken van de nieuwe S-Klasse. De volledige elektrische variant, de EQS, zal in 2021 het levenslicht zien. Kan je trouwens niet wachten op de nieuwe S-Klasse? Dan kan je al uitkijken naar de E-Klasse facelift die deze week wordt gelanceerd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws